Wegbeschrijving

CAVA bevindt zich op Campus Oefenplein van de Vrije Universiteit Brussel, gebouw B, verdieping 0 (= singelhoogte), lokaal B033.

Met de trein

Het station van “Etterbeek” ligt vlakbij Campus Oefenplein van de VUB. Als je aankomt met de trein en station Etterbeek verlaat, ga je naar rechts en zie je na 70 m de VUB liggen. Het eerste gebouw dat je ziet is het bekende ovale gebouw van Braem (gebouw M) en rechts daarvan liggen de gebouwen B/C. Je volgt best de singel die je naar de gebouwen leidt en ziet dan halverwege de gebouwengroep B/C een soort torens (rotules). Daar bevindt zich de ingang van gebouw B/C (er staat een aankondigingsbord). Ga daar binnen, en ga direct na de ingang naar links de witte deur door. Je staat nu vlak voor een leslokaal dat je even moet ‘omzeilen’ dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Met de wagen

Neem ingang 13 van de VUB, als het paaltje niet verzinkt meld dan in de intercom dat je voor CAVA/het Universiteitsarchief komt. Je neemt best de parking van gebouw B/C die je naar boven moet oprijden (aan dezelfde ingang als waar je te voet binnengaat in het gebouw). Je bent dan op verdieping 0 van het gebouw, links van waar je binnenreed is de deur van de parking naar het gebouw. Je gaat de liften voorbij, daarna naar rechts en je staat aan een witte deur. Als je die eenmaal door bent, sta je vlak voor een leslokaal dat je even moet ‘omzeilen’ dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Met de metro

Ook met het metronet is de VUB gemakkelijk bereikbaar. De halte “Petillon” (op wandelafstand van campus Oefenplein) ligt op metrolijn 5 (Hermann-Debroux-Erasmus). Deze halte kun je in twee richtingen uitwandelen:

Of je kiest de “Vrijwilligerslaan”. Bij het verlaten van het metrostation ga je naar rechts. Je blijft rechtdoor wandelen tot je aan de Triomflaan komt. Aan de overkant van de straat zie je campus Oefenplein. Loop in de richting van de grote gebouwen aan je linkerkant. Als je eenmaal op de Esplanade bent (betonnen wandelpad langs de gebouwen F en G, het restaurant,…) loop je tot de ingang van gebouw B. Vervolgens neem je de lift naar verdieping 0 of ga je met de trap één verdieping naar beneden. Ga de witte deur door. Je staat nu vlak voor een leslokaal dat je even moet ‘omzeilen’ dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Of je kiest voor de Louis Schmidtlaan. Na een gang sta je aan een brede baan. Je kan dan kiezen tussen naar links wandelen of tram 7 of 25 nemen (richting Vanderkindere of Boondael Station). Je stapt af aan de halte “VUB”. Ook te voet passeer je aan die halte. Je wandelt verder tot het ovale gebouw van Braem (gebouw M) en rechts daarvan ligt gebouw B. Je volgt best de singel rond de campus en ziet dan op je linkerkant de ingang van gebouw B/C (er staat een aankondigingsbord). Ga daar binnen, en ga naar links de witte deur door. Je staat nu vlak voor een leslokaal dat je even moet ‘omzeilen’ dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Klik hier voor een wegbeschrijving.

Ingang CAVA (Collectie CAVA, fotograaf Hilde Christiaens)

campusplan

Reacties gesloten