Foto van de leeszaal

leeszaal

Wegbeschrijving

CAVA bevindt zich op Campus Oefenplein van de Vrije Universiteit Brussel, gelegen te Elsene, Pleinlaan 2, gebouw B, verdieping 0 (= singelhoogte), op wandelafstand van verschillende trein-, metro- en bushaltes. Onze leeszaal bevindt zich in lokaal 0.B.036A. Je kan ons bereiken:

Met de trein

Station "Etterbeek" ligt vlakbij Campus Oefenplein van de VUB. Als je aankomt met de trein en station Etterbeek verlaat, ga je naar rechts en kom je na 70 m aan op de campus van de VUB. Wanneer je de campus betreedt, is het eerste gebouw dat je ziet het bekende ovale gebouw van Braem (gebouw M). Rechts daarvan liggen de gebouwen B/C. Je volgt best de singel die je naar de gebouwen leidt en ziet dan halverwege de gebouwen B/C een soort torens (rotules). Daar bevindt zich de ingang van gebouw B/C (er staat een aankondigingsbord). Ga daar binnen, en ga direct na de ingang naar links de witte deur door. Je staat nu vlak voor een leslokaal dat je even moet ‘omzeilen’ dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Opgelet: in Station "Etterbeek" is geen lift aanwezig. Station "Mouterij", op 1,5 km van de campus (op dezelfde lijn), beschikt wel over een lift.

Met de metro

Ook met het metronet is de VUB gemakkelijk bereikbaar. Halte "Petillon" ligt op wandelafstand van campus Oefenplein en wordt bediend door lijn 5 (Hermann-Debroux - Erasmus). Beide perrons van deze metrohalte zijn voorzien van een lift.

Je kan van hieruit met de tram doorreizen naar de VUB. Neem dan uitgang "Louis Schmidtlaan" en stap aan Halte "Petillon" op tram 7 of 25 (respectievelijk richting Vanderkindere en Boondaal Station).

Je kan er ook voor kiezen om naar de VUB wandelen. Neem dan uitgang "Vrijwilligerslaan" en sla bij het verlaten van het metrostation rechts af. Wandel rechtdoor tot je aan de Triomflaan komt. Aan de overkant van de straat zie je campus Oefenplein. Loop in de richting van de grote gebouwen aan je linkerkant. Als je eenmaal op de Esplanade bent (betonnen wandelpad langs de gebouwen F en G, het restaurant,…) loop je tot de ingang van gebouw B. Vervolgens neem je de lift naar verdieping 0 of ga je met de trap één verdieping naar beneden. Ga de witte deur door. Je staat nu vlak voor een leslokaal dat je even moet 'omzeilen', dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Met de tram

De campus van de VUB is ook met de tram gemakkelijk bereikbaar. Halte "VUB" wordt bediend door lijnen 7 en 25 van de MIVB. Als je aankomt met de tram, steek je de straat over en volg je het pad naast de U-Residence en de atletiekpiste richting gebouwen B/C. Je volgt best de singel die je naar de gebouwen leidt en ziet dan halverwege de gebouwengroep B/C een soort torens (rotules). Daar bevindt zich de ingang van gebouw B/C (er staat een aankondigingsbord). Ga daar binnen, en ga direct na de ingang naar links de witte deur door. Je staat nu vlak voor een leslokaal dat je even moet 'omzeilen' dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Met de bus

In de buurt van campus Oefenplein hebben verschillende buslijnen een stopplaats. MIVB-bus 95 (Wiener – Grote Markt) stopt aan halte "Etterbeek Station". De bussen op lijnen 341 (Etterbeek – Waver), 343 (Etterbeek – Maleizen), 348 (Etterbeek – Terhulpen) en 349 (Etterbeek – Ottenburg), alle van De Lijn, stoppen aan halte "Elsene Etterbeek Station". Lijnen 178 (Brussel – Maaseik) en 179 (Brussel – Hamont), eveneens van De Lijn, stoppen aan halte "Elsene VUB Gebouw M inrit 11", maar enkel op dagen waarop aan de VUB les wordt gegeven. Bus C (Louvain-La-Neuve – Wavre – Ixelles) van de TEC bedient tot slot de halte "Ixelles Plaine".

Al deze haltes liggen op wandelafstand van CAVA. Wanneer je de campus betreedt, is het eerste gebouw dat je ziet het bekende ovale gebouw van Braem (gebouw M). Rechts daarvan liggen de gebouwen B/C. Je volgt best de singel die je naar de gebouwen leidt en ziet dan halverwege de gebouwengroep B/C een soort torens (rotules). Daar bevindt zich de ingang van gebouw B/C (er staat een aankondigingsbord). Ga daar binnen, en ga direct na de ingang naar links de witte deur door. Je staat nu vlak voor een leslokaal dat je even moet 'omzeilen' dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

Met de deelfiets

Er is een Villo!-station aan Station "Etterbeek". Van daaruit is het nog slechts een vijftal minuutjes wandelen naar CAVA. Je kan uiteraard ook in een van de grotere Brusselse stations (Noord, Centraal, Zuid, Luxemburg) een Blue Bike uitlenen en naar de campus fietsen.

Met de wagen

Neem ingang 13 van de VUB. Als de slagboom niet automatisch opent, meld dan via de intercom dat je voor CAVA/het Universiteitsarchief komt. Je neemt best de parking van gebouw B/C die je naar boven moet oprijden (aan dezelfde ingang als waar je te voet binnengaat in het gebouw). Je bent dan op verdieping 0 van het gebouw, links van waar je binnenreed is de deur van de parking naar het gebouw. Je gaat de liften voorbij, daarna naar rechts en je staat aan een witte deur. Als je die eenmaal door bent, sta je vlak voor een leslokaal dat je even moet 'omzeilen' dus rechts, 2x links en je loopt recht op CAVA af.

In de parking zijn parkeerplaatsen voorzien voor mensen met beperkingen. Vanuit de parking kan de lift worden genomen. Deze is eveneens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De leeszaal bevindt zich kort bij de lift en bij een hoofdingang met hellend vlak. Neem je op voorhand contact met ons op, dan kunnen wij je de nodige assistentie verlenen.