Uitgesteld: Avondrondleidingen Braemgebouw Erfgoeddag

Gezien de huidige situatie heeft de overkoepelende organisatie van Erfgoeddag beslist deze editie uit te stellen naar 24 en 25 april 2021.

Erfgoeddag heeft dit jaar als thema De Nacht. In tegenstelling tot vorige edities kunnen organisaties dit jaar ook ‘s avonds en zelfs ‘s nachts een activiteit organiseren. CAVA organiseert twee avondrondleidingen in het rectoraatsgebouw.

De ‘Sigaar’, de ‘M’, het Braemgebouw, the Braem Building: hoe je het iconische rectoraatsgebouw van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ook noemt, het staat bol van de symboliek. Het hele gebouw en de verhalen erachter ademen de lijfspreuk van de VUB uit ‘Scientia Vincere Tenebras – Met de Wetenschap de Duisternis Overwinnen’.

Heel wat mensen kennen het gebouw door zijn opvallende vorm en luifel maar het verhaal en de intenties van architect Renaat Braem (1910-2001) zijn veel minder gekend. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het verhaal van Renaat Braem en van de symboliek die hij in het gebouw, dat ondertussen zijn naam draagt, verwerkte.

Ook benieuwd? Je vindt hier meer informatie over de activiteit. Inschrijven kan via dezelfde link.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten