Audiobar “De geschiedenis van de vrijzinnig humanistische zorg: over vrijwilligers, pioniers en engagement”

In het vrijzinnig humanisme staan de mens en zijn welzijn centraal. Sinds de jaren 50 biedt de georganiseerde vrijzinnigheid vrijwillige en professionele morele begeleiding (vroeger lekenbegeleiding) aan andersdenkenden. Vandaag kunnen mensen terecht bij vrijzinnig-humanistische consulenten in heel Vlaanderen en Brussel. De dienstverlening bestaat in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, in het leger, op de luchthaven, in gevangenissen en aan de Universiteit Antwerpen. Hoe is dat zorgnetwerk gegroeid? Het uit de grond stampen van deze structuren, terwijl de zorgsector gedomineerd werd door religieuze instellingen, was geen sinecure.

Onze audiobar bundelt interviews van een tiental vrijwilligers en pioniers, compleet met beeldmateriaal en biografische gegevens. Luister mee terwijl mensen die erbij waren in hun eigen woorden uitleggen welke weg we hebben afgelegd van die paar eerste vrijwilligers tot de grote, professionele werking vandaag!

Wilt u anderen op uw locatie laten kennismaken met deze boeiende verhalen? CAVA stelt de audiobestanden gratis ter beschikking, mits betaling van een waarborgsom. Je dient zelf voor audiogidsen of afspeelapparatuur (vb. MP3 speler, tablet) te zorgen. Het geheel is transporteerbaar – de transportkosten zijn voor rekening van de organisator – met een personenwagen en kan minimum drie weken worden uitgeleend. CAVA zorgt voor de verzekering. De tentoonstelling bestaat in meerdere exemplaren en kan dus simultaan gebruikt worden bij grotere groepen.

Geïnteresseerd in onze audiobar? Neem dan even contact op.

Reacties gesloten