Objecten

Het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven heeft allerhande voorwerpen in haar collectie. Via onze online catalogus kan je deze terugvinden. Vind je een beschrijving die je wel interesseert, maar is er geen afbeelding aan gekoppeld? Dan kan je het object komen bekijken in de leeszaal van CAVA.

Welke voorwerpen kan je allemaal terugvinden in deze collectie?

Heb jij thuis in je eigen collectie nog spulletjes die een mooie aanvulling kunnen vormen op deze collectie en ben je bereid er afstand van te doen? Neem dan zeker contact op met ons!

Medailles

Jaarlijks verschijnen er een aantal medailles ter gelegenheid van St-V. Deze medailles beelden het thema van de stoet van dat jaar uit en staan bekend om de symboliek die er door de kringen in wordt verwerkt. Het zijn gegeerde verzamelobjecten, waarvan CAVA een aantal redelijk unieke exemplaren in haar collectie heeft. De collectie omvat ook medailles van de VUB, van studentenkringen, van alumni en van verschillende (politieke) verenigingen en/of activiteiten.

Textiel

CAVA bewaart heel wat textiel: kledingstukken als t-shirts, polohemden, labojassen en sjaals, maar ook vlaggen, wimpels, spandoeken en clublinten. Je vindt in onze collectie daarnaast ook tassen, armbanden en zelfs een aantal tafelkleden.

Promotiemateriaal

Promotiemateriaal is vandaag de dag alomtegenwoordig. Asbakken, balpennen, beeldjes, bierviltjes, bladwijzers, condooms, frisbees, glazen, houwtouwen, latjes, magneten, mokken, paperclips, paraplu's, pennenzakken, petten, pins, portefeuilles, rekenmachines, rugzakken, sleutelhangers, spelletjes, spiegeltjes, waterpistolen, zweetbandjes,... ze vonden allemaal hun weg naar het archief. CAVA beschikt over heel wat dergelijke materialen, zowel van de Vrije Universiteit Brussel als van de verschillende vrijzinnige verenigingen.

Voorwerpen uit de studentenfolklore

Studentenklakken, linten, labojassen en andere studentikoze objecten vonden eveneens hun weg naar CAVA. Deze objecten documenteren op fascinerende wijze de specificiteit van de VUB-folklore.

Reacties gesloten