Lezing 'Lived' humanism in Europe - Stefan Schröder

Op 9 juni organiseert CAVA (Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven) een lezing van dr. Stefan Schröder getiteld ‘Lived’ Humanism in Europe. Hij presenteert de evolutie van het georganiseerd humanisme in Duitsland en daarbuiten. De voertaal tijdens deze avond zal Engels zijn. Achteraf kan er tijdens een receptie genoten worden van een hapje en een drankje.  

Dr. Stefan Schröder (Bayreuth University, Duitsland) bracht in 2018 bij De Gruyter zijn doctoraat uit in de reeks ‘Religion and Its Others: Studies in Religion, Nonreligion and Secularity'. In die studie reconstrueert dr. Schröder de historische ontwikkeling van vrijdenkers (freigeistiger) organisaties in Duitsland na de Tweede Wereldoorlog, met een speciale focus op de zogenaamde ‘humanistische wending’ in de jaren 1980. 

In het kader van het lopende CAVA-onderzoeksproject '50 jaar UVV/deMens.nu' vormt Schröders onderzoek naar de Duitse situatie een erg interessant vergelijkingspunt. De lezing biedt de Nederlandstalige vrijzinnig humanistische gemeenschap een uitgelezen kans om de eigen ontwikkeling vanuit een breder, internationaal perspectief te bekijken.

Deze lezing is mogelijk dankzij de steun van de Instelling Morele Dienstverlening Brussel.

Wanneer: 9 juni 2022 om 19u30
Locatie: U-Residence, Generaal Jacqueslaan 271, 1050 Elsene 

Inschrijven kan via dit formulier.

9 juni 2022 van 19:30 tot 21:30 Add to personal calendar