Leeszaalbezoek

Onze leeszaal is de place to be voor het raadplegen van de collecties van CAVA. Via de online catalogus is het mogelijk documenten en inventarissen te consulteren om je bezoek voor te bereiden. Geef ons een seintje via mail (info@cavavub.be) of telefonisch (+32 (0) 2 629 24 34) zodat wij onze dienstverlening op jou kunnen afstemmen.

CAVA hecht veel belang aan zijn leeszaalfunctie. In ons kwaliteitshandvest geven we aan welke dienstverlening je van ons mag verwachten. Tijdens je bezoek helpt de leeszaalverantwoordelijke je graag verder.

Ook bezoekers met een beperking zijn welkom. Om een vlotte doorgang te verzekeren zijn er geen tapijten, glazen deuren, wanden en/of prikborden. Onze dynamische leeszaal is bovendien uitgerust met makkelijk verplaatsbare en verstelbare tafels. Zo kan iedere bezoeker een voor hem/haar comfortabele opstelling kiezen.

Bereikbaarheid

De leeszaal bevindt zich op de campus Oefenplein van de VUB en is bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

In de parking zijn parkeerplaatsen voorzien voor mensen met beperkingen. Vanuit de parking kan de lift worden genomen. Deze is eveneens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De leeszaal bevindt zich kort bij de lift en bij een hoofdingang met hellend vlak. Neem je op voorhand contact met ons op, dan kunnen wij je de nodige assistentie verlenen. Opgelet: In het station van Etterbeek is geen lift aanwezig. De spoorweghalte Mouterij, op 1,5 km van de campus Oefenplein, beschikt wel over een lift.

Praktisch

De leeszaal is vrij toegankelijk, elke weekdag van:
8u30 – 11u45
13u – 17u
17u - 22u (op afspraak)

Kom je voor de eerste keer, lees dan zeker onze Start to CAVA! Vergeet zeker niet het leeszaalregister te tekenen! Het leeszaalreglement zorgt ervoor dat de documenten in de beste omstandigheden duurzaam kunnen worden geraadpleegd. Het reproductiereglement geeft aan onder welke voorwaarden reproducties gemaakt kunnen worden.

Wil je documenten raadplegen, neem dan best even contact met ons op, dan leggen we de gevraagde documenten van te voren klaar. Dat bespaart je veel tijd en zorgt ervoor dat je bezoek vlot verloopt.

Leeszaal CAVA

Reacties gesloten