Interviews

Het vrijzinnig humanisme heeft altijd mogen rekenen op voorvechters. Soms ging het om persoonlijkheden die streden vanop de spreekwoordelijke barricaden, en die door het brede publiek gekend waren. Maar vaak ging het om mannen en vrouwen achter de schermen, die vanuit hun engagement en overtuiging als humanist de vrijzinnige verenigingen, de cursus niet-confessionele zedenleer, of de vrijzinnige plechtigheden uit de grond stampten en mee vorm gaven.

In het kader van het project Een vrijzinnig-humanistisch cultureel erfgoedforum voor Vlaanderen (2012-2015) ging CAVA op zoek naar deze mensen en hun verhalen en getuigenissen. Een aantal van hen kwamen aan het woord via de verhalenavonden. Maar anderen waren op meerdere terreinen actief en verdienen een diepte-interview. Deze interviews kan u via onderstaande linken beluisteren (met uitzondering van dit met Karel Poma). De opnames werden bewerkt, verknipt en omgezet in mp3-formaat.

Karel Poma, Wilrijk – 10 juli 2014 (integraal uitgeschreven interview)
Sonja Eggerickx, Gent – 19 januari 2015
Hugo Dufour, Hasselt – 28 januari 2015
Luc Devuyst, Antwerpen – 28 april 2015

Alle rechten voorbehouden. Behoudens de uitdrukkelijk bij wet bepaalde uitzonderingen mag niets van deze audio-opnames worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt, op welke wijze ook, zonder de uitdrukkelijk voorafgaande en schriftelijke toestemming van CAVA. De originele, volledige en niet-bewerkte opnames van de verhalenavonden zijn te beluisteren in de leeszaal van CAVA.

Reacties gesloten