Een goed gevuld najaar

Dit najaar heeft CAVA nog heel wat interessante activiteiten op het programma staan. Op vrijdag 21 september schijnen (inter)nationale experts hun licht op de geschiedenis van het humanisme en nemen ze de uitdagingen van vandaag en morgen voor vrijdenkers en vrijzinnig humanisten onder de loep (ecohumanisme, transhumanisme). Het congres verloopt volledig in het Engels. Meer informatie, het programma en het inschrijvingsformulier vind je hier .

Op 4 oktober stappen we naar de studenten van de VUB toe en staan we met enkele partners (OSB, UPV, UCOS en huisvandeMens Brussel) met een standje op Kick Off the Campus (campus Oefenplein). Iets later die maand gaan we voor de Digitale Week samen met D’Broej aan de slag. In een tweedelige workshop Powtoon maken enkele Brusselse jongeren dan hun eigen animatiefilmpje.

In diezelfde maand (datum nog te bevestigen) trekken we richting Menen. Samen met UPV presenteren we er in VC De Bezatse een herhaling van een debat van Lichtpunt uit 1985 over levenseindezorg en euthanasie. Je ziet o.a. Hugo Van den Enden en Leo Favyts aan het woord. Het decor van de uitzending heeft de tand des tijds misschien niet zo goed doorstaan, het debat en de argumenten des te meer.

Op 3 december ontvangen we collega’s uit het erfgoedveld in het kader van de opleiding ‘In goede handen: erfgoed in depots’ georganiseerd door de Erfgoedcel Brussel (VGC). Die dag focust op het collectiebeleid en CAVA zal er haar collectiebeleid en -plan toelichten gevolgd door een rondleiding achter de schermen. Meer informatie volgt later op de website van de Erfgoedcel Brussel.

Houd dus zeker onze activiteitenkalender in het oog!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten