Activiteit

Mindblowers The Time is Now
Locatie: KVS
Datum: 07/10/2019
Uren: 18:00 - 22:00

Voor de derde keer op rij trappen VUB en KVS samen een nieuw seizoen en academiejaar af. Laat je verrassen door de originele kijk van wetenschappers en kunstenaars op het thema van dit jaar: Tijd.

Frank Scheelings, coördinator van CAVA – Universiteitsarchief trapt de avond af met zijn lezing over de band tussen de VUB en de KVS.

Line-up

Frank Scheelings – Frank Scheelings, archivaris aan de VUB, duikt in de archieven en legt de gemeenschappelijke geschiedenis van VUB en KVS bloot.

Jeroen Van Herzeele – Tenorist Jeroen Van Herzeele houdt niet van stilstand. Zijn omzwervingen buiten de jazz brachten hem naar Syrië, Libanon, Koeweit, Canada, de VS en grote delen van Europa en Afrika. Nu brengen ze hem naar Mindblowers.

Luc De Vuyst – Zuurdesembrood, bier, kombucha, … Tijd zorgt ervoor dat wij kunnen genieten van al deze delicatessen. Luc De Vuyst, professor aan de VUB, gaat dieper in op fermentatieprocessen.

Niels De Winter – Tijd is relatief, paleoklimatoloog en VUB-academicus Niels De Winter vat de geschiedenis van ons universum samen in 1 dag.

Fredo De Smet – Auteur van Articifial Stupitidy en curator van onder andere Hello, Robot. en Media Fast Forward Fredo De Smet pleit voor digitaal humanisme. De integratie van tijd in al onze technologieën verdient een open debat.

Hala El Moussawi – Hala El Moussawi onderzoekt de diverse fases van wachten en de notie van objectieve en subjectieve tijd bij mensen die een asielprocedure doorlopen.

Mesut Alp – Archeoloog Mesut Alp neemt je mee op een tijdreis door mythes en legendes.

Fien Leysen – Voor Fien Leysen is tijd per defintie te kort en te weinig. Elke zin en elk beeld is een poging om die vergankelijkheid tegen te gaan. Een soms wanhopige zoektocht die ze graag met je deelt.

Mesut Arslan – Theaterkunstenaar en verhalenverteller Mesut Arslan brengt een voorsmaakje van zijn nieuwste theatervoorstelling-in-de-maak Who is Afraid of Virginia Woolf.

Carme Portaceli – Regisseur en artistiek directeur van Teatro Español in Madrid, Carme Portaceli, is overtuigd feministe. In het Spaanse theaterlandschap voert ze een stille en noodzakelijke revolutie door. Na Spanje volgt Mindblowers.

Les Mybalés – Rijzende sterren aan het theaterfirmament, Les Mybalés, bezweren tijd en ruimte, niet met woorden maar met hypnotiserende dansbewegingen.

Jan Meeus & Lise Vermeersch, respectievelijk hoofdredacteur van studentenblad Moeial en oud-voorzitter van de Studentenraad, zijn je gidsen doorheen deze wervelende avond waar de tijd even op haar kop wordt gezet.

Adres
Arduinkaai 7
1000 Brussel

Meer info op de website van de KVS.

Reacties gesloten