Activiteit

Debat: Iedereen gelijk? Diversiteit in het onderwijs
Locatie: Promotiezaal A. Gerlo, VUB
Datum: 19/03/2019
Uren: 19:30 - 22:00

flyer Week van de Verlichting

Diversiteit en levensbeschouwing zijn topics die niet meer weg te denken zijn uit het onderwijsdebat. Welke mechanismen liggen aan de basis van de achterstand van bepaalde jongeren? Zorgen de bestaande maatregelen voor de gewenste resultaten? Zijn universiteiten voldoende divers? Bieden lerarenopleidingen antwoorden voor de leerkrachten van de toekomst? Wat is de plaats van de levensbeschouwingen in ons onderwijs? De panelleden bespreken de valkuilen en de kansen die ons onderwijs volgens hen moet grijpen. En wat de maatschappelijke rol is (naast de pedagogische rol) van het onderwijs in een pluralistische en diverse samenleving: op welke manier kan en moet ons onderwijs veranderen zodat iedereen mee kan en de kans krijgt om zich te ontplooien?

Panelleden:

Ann Verlinden (Thomas More, Memori)
Bleri Lleshi (filosoof, activist, documentairemaker)
Serhat Yildirim (voorzitter VVS)
Wim Van den Broeck (VUB)

Moderator:
Jurgen Slembrouck (UAntwerpen)

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Verlichting. Meer info en het volledige programma vind je op de website en op de Facebookpagina.

Gratis maar inschrijven is verplicht. Nadien biedt CAVA een drankje aan terwijl je verder van gedachten kan wisselen over het debat.

Reacties gesloten