Activiteit

Verhalenavond - Studentikoziteit aan de VUB: eigenzinnig of vrijzinnig?
Locatie: VUB Aula QA
Datum: 08/05/2014
Uren: 19:30 - 22:00

Tekening_Norbert

Tekening van Norbert Van Yperzeele

CAVA gaat op zoek naar grote en kleine verhalen over vrijzinnigheid en studentikoziteit. Frieda Fiers, Mark Morhaye, Gerlant Van Berlaer en Philippe Vandermeer brengen een boeiende getuigenis over de rol die vrijzinnigheid speelde in hun studentenleven. Staat studentikoziteit gelijk aan één grote braspartij of is er sprake van een zeker engagement? Hoe komt het vrij onderzoek aan bod in de vele activiteiten die worden georganiseerd? In welke mate worden de humanistische waarden doorgegeven via het studentenleven? Van kantelmomenten tot sleutelfiguren en van ludieke anekdotes tot grote betogingen: het komt allemaal aan bod. Zet als ‘ouwe zak’ je klak nog eens op of haal je lint van onder het stof en kom je hart ophalen bij de vele (straffe) verhalen! Of vertel je eigen verhaal over hoe pro- of anti-folklore je wel was en waarom. Een gelegenheid om je VUB-studententijd te herbeleven!

19:30 Plechtige opening door prof. dr. Paul De Knop, rector van de Vrije Universiteit Brussel en Sylvain Peeters, voorzitter van deMens.nu

20:00 Verhalenavond ‘Studentikoziteit aan de VUB: eigenzinnig of vrijzinnig?’ Panelleden: Frieda Fiers, Mark Morhaye, Gerlant Van Berlaer en Philippe Vandermeer.

Deze verhalenavond is het resultaat van een samenwerking tussen CAVA, OSB en UPV. Met steun van deMens.nu en de Vlaamse Overheid. De toegang is gratis.

@ Aula QA

Het verslag van deze verhalenavond kan u hier nalezen.

Reacties gesloten